Valentine

  • Geplaatst op
  • Door YvB
  • 0
Valentine

Happy Valentine

Mijn moeder stuurde mij en mijn broertje vroeger Valentijnskaarten. Het was altijd een feest om de envelop te openen, ondanks het feit dat het handschrift van mijn moeder niet alleen herkenbaar uit duizenden is (zo anoniem was het dus niet) én bovendien onleesbaar was - vooral voor een kind. 


Toch maakte een Valentijnskaart van mijn moeder ons altijd blij, want zo liet zij weten dat ze van ons hield. Het maakte ons niets uit dat de afzender bekend was – en dat ze zelf de kaartjes voor moest lezen.
 

Over Valentijnsdag

Volgens mij is het op Valentijn de bedoeling dat je een kaartje krijgt van een stille aanbidder - of dat je zelf een kaartje stuurt, aan je stille liefde. Gelukkig is er bij mij de afgelopen jaren ook weleens zo’n anoniem kaartje op de mat gevallen. Zo weet ik van vorig jaar nog steeds niet wie die kaart met heel keurig, bijna vrouwelijk, handschrift stuurde (ik verdenk een goed gebaar van een vriendin, maar welke vriendin?!) en wie twee jaar geleden die mooie bos tulpen voor mijn deur heeft gelegd. Hoe dan ook: van beiden werd ik blij.

Wat een leuke dag is het eigenlijk, hè, Valentijnsdag… Je tovert een lach op iemands gezicht en geeft iemand een stukje eigenwaarde.
 

Familie-traditie

De laatste jaren stuur ik daarom zelf ook Valentijnskaartjes naar mijn kinderen - net als mijn gekke lieve moeder deed. “Er denkt iemand aan mij!”, roept mijn dochter, en ze springt met de post in haar hand een gat in de lucht. 
Mijn zoon is nu puber en blijft cool: hij gooit de opengeritste enveloppe vast snel in de hoek. Maar toch zal er langzaam een niet te onderdrukken klein lachje op zijn gezicht komen. Het geeft hem vast het gevoel dat ik van hem hou. 
 

Tip: Maak kaartjes versturen makkelijker

Kijk, één keer per jaar een kaart naar je eigen kinderen sturen, dat is niet zo heel ingewikkeld. Maar wil je ook graag vaker post naar vrienden en familie sturen – en vind je dat ook altijd zo’n gedoe? Dan heb ik daar een heel simple tip voor. Want hoe leuk is het om in deze digitale tijd toch stiekem af en toe ene kaartje te ontvangen?

Koop een mooi kistje, een paar velletjes postzegels, een stapeltje mooie kaarten en een goede pen. Verzamel de adressen van je vrienden in een old school adresboekje en stop die, samen met de kaarten, de pen en de postzegels, in dat kistje. Zo heb je alles bij de hand als je eens een kaart wil sturen aan een zieke vriendin of een jarig neefje.
 

Mini-Valentijn

Speciaal voor Valentijnsdag kun je je bizzyboard versieren met mooie tekeningen en lieve woordjes.  Leuke verrassing als je kinderen (en je man!) ‘s ochtends op het bord kijken, toch? Niet anoniem maar wel even net die blije attentie.
 

Happy Valentine!

photo by urbnite.tumblr.co 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »