Koken met liefde

Koken met liefde

Vroeger dacht ik dat ik niet kon koken en op een goed moment ging de knop om. Met liefde, passie en interesse zijn er al heel wat heerlijke maaltijden voorbij gekomen.

Koken met liefde

Vroeger kon ik niet koken. Of nou ja: vroeger dácht ik dat ik niet kon koken. Op een goede dag ging de knop om: ik wilde leren hoe ik onze dagelijkse maaltijd met liefde kon bereiden, in plaats van met stress. Dat is nu een paar jaar geleden, en sindsdien heb ik al heel wat smakelijke maaltijden op tafel gezet!

 

Natuurlijk brandt er nog steeds weleens iets aan, vooral pijnboompitten, maar ik heb inmiddels mijn zelfvertrouwen op kookgebied gelukkig terug. Ook heb ik een schrift vol favoriete recepten én volg ik tegenwoordig zowaar kooklessen. Zelf een heerlijke maaltijd op tafel kunnen zetten is zo’n feest!

Sassie kookt

Om nog beter te leren koken, volgen wij kooklessen bij Sassie kookt. “Wij”, dat zijn 6 dames uit Amsterdam. Ik ken ze nog niet allemaal even goed maar de verbintenis tussen ons is, is dat wij van koken en gezelligheid houden. Sassie zorgt voor de bijbehorende heerlijke wijnen, een sfeervolle keuken en een avondje gezelligheid.

Wij hebben haar gevraagd ons menu’s te leren koken, die simpel, speciaal en net even wat anders zijn dan boerenkool met worst… alhoewel ik moet toegeven dat ik het juiste recept daarvoor nog steeds niet heb gevonden!Koken voor vrienden

Afgelopen vrijdag heb ik drie lieve vrienden op bezoek gehad; het menu van Sassie was een groot succes! Daarnaast hebben we heerlijk gelachen en flink wat golden oldies door de speakers laten galmen. Over de mandoline zal ik maar niet beginnen… Misschien komt dat ooit nog in een volgend blog.Portabella WellingtonHet voorgerecht van Sassie wil ik graag met jullie delen. Dit is één van mijn favorieten geworden. Het is niet al te ingewikkeld, en het oogt spectaculair! Misschien kan je het nog verwerken in jouw oud & nieuw menu!Ingredienten:

 • 4  rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie om in te bakken
 • 65 g pijnboompitten
 • 1 el bruine basterdsuiker
 • 40 ml balsamicoazijn
 • 4  portabella‘s
 • 200 g geitenkaas
 • ei
 • 4 plakken bladerdeeg


Bereiden:

 • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 • Pel en snijd de uien in halve ringen.
 • Pel en snijd de knoflook fijn.
 • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en de knoflook circa 4 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en bak in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de suiker toe en schenk de balsamicoazijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 4 minuten inkoken tot een stroperige saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
 • Haal de steeltjes uit de portabella‘s en leg de portabella‘s met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het uienmengsel over de portabella‘s en verkruimel de geitenkaas over de portabella‘s. Vouw de plakken bladerdeeg om de portabella‘s heen.
 • Kluts het ei in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de portabella‘s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.Wat is jouw favoriete gerecht?

Voor een gezellig etentje met vrienden, maar ook voor de dagelijkse maaltijd?

Kun jij goed koken? Of zou je het wel beter willen leren?
 

Deel je het met ons? Zo kunnen we elkaar nog inspireren.

Wij zijn erg benieuwd! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »