4 tips voor een gezellige kerstvakantie

4 tips voor een gezellige kerstvakantie

Het is kerstvakantie! En deze vakantie gaat niet alleen om cadeautjes, de Kerstdagen en het feest op Oudejaarsavond, maar ook om weer gezellig twee weken met elkaar te zijn.

4 tips voor een gezellige kerstvakantie

Het is kerstvakantie! En deze vakantie gaat niet alleen om cadeautjes, de Kerstdagen en het feest op Oudejaarsavond, maar ook om weer gezellig twee weken met elkaar te zijn. 

Ondertussen is mijn zoon alweer 13 jaar en mijn dochter 9, dus de tijd dat we dag in dag uit met z’n drieën de kerstvakantie doorbrengen, is voorbij. Maar gelukkig zijn er genoeg simpele momenten of uitjes die we nog samen kunnen beleven! Want is de kerstvakantie niet een heerlijk moment om weer even wat dichter tot elkaar te komen?4 tips voor een gezellige kerstvakantie samen

 1. Maak een plan
  Ga, meteen in het begin van de vakantie, samen met je kinderen zitten en bedenk de activiteiten die je samen wil gaan doen. Schrijf dit op je weekplanner.
   
 2. Bouw een knusse thuisbioscoop @home
  Haal de leukste films in huis, bij je videotheek of via UPC, Netflix of AppleTV. Maak van te voren een wensenlijstje zodat iedereen qua film aan de beurt komt. Natuurlijk hoort hier ook popcorn bij en wat heerlijke zachte dekens om lekker in weg te kruipen. 
   
 3. Bedenk een heerlijk menu
  Verzin met z’n allen in de ochtend een menu, waarbij iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen recept. Ga vervolgens samen op pad om inkopen te doen. Dat kan bij de bekende grote namen zoals AH, Dirk en Jumbo, maar er zijn vast ook genoeg leuke kleine ondernemers in de buurt. Nog leuker maak er een uitje van en gas amen naar de Landmarkt (in Amsterdam) of Marqt (in een van de grotere steden bij jouw in de buurt). Aan het einde van de middag bereid je samen alles voor en zorg je dat er s avonds een heerlijk menu – met natuurlijk voor ieder wat wils - op tafel staat. Vergeet dat heerlijke toetje niet!
   
 4. Bedenk allemaal een uitje
  Dit kan sportief zijn (wat dacht je van de schaatsbaan) of cultureel, bijvoorbeeld samen naar één van de inspirerende musea in Nederland. Een wandeling langs het strand of door het bos op een zonnige dag kan ook een heerlijk uitje zijn, natuurlijk.


Samen aan de slag!

Je hebt het wel gezien, hè? Het belangrijkste voor een gezellige kerstvakantie is om samen aan de slag te gaan.

Wij doen dat door samen te koken, eropuit te trekken en een film te kijken. Maar eigenlijk begint het al bij het plannen… Dat is niet alleen heel belangrijk om alles goed te laten verlopen, maar ook om alvast flink wat voorpret te hebben met z’n allen!

Wat doen jullie het liefst in de kerstvakantie? 

Ik hoor het heel graag! Laat je een comment achter, hieronder?

Voor nu alvast een heel fijne vakantie, en voor straks een geweldige kerst gewenst!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »